Artiklar och publikationer av Marianne Olsson

Utgivna böcker

Sedan min bok Framgångsrik Konsult lanserades 2006 har jag föreläst och konsultat i ämnet. Därefter kom Konsultboken, 2015/2018 och senaste boken handlar om Gig-ekonomi för företag (2019).

Tjänste- och konsultföretag anlitar mig som rådgivare och mötesledare i frågor som rör strategi, digitalisering samt utveckling av deras medarbetare. Skriver även artiklar för Computer Sweden som expert i ämnen som rör gig-ekonomi, konsult- och IT-branschen samt karriärfrågor. Jag har även varit chefredaktör för tidningen Konsult.

Min senaste bok handlar om att arrangera möten & events och är skriven tillsammans med journalisten och moderator-kollegan Åsa Julin.

Smart PR-serien

SMART PR-serien är skriven tillsammans med PR-experten Karin Bäcklund på Not Just Cake. Böckerna i serien vänder sig till författare, giggare, konsulter och startups. Böckerna i serien lanseras under hösten 2019 och varje titel kommer att ges ut både som e-bok och ljudbok.

 

Välgörenhetsprojekt åt Idyllien: en bok som berättar om deras verksamhet. En bok både för och om välgörenhet där överskottet går oavkortat till lekterapi för barn.

Kommande böcker

Inom kort lanseras en serie böcker på engelska för giggare på den nya jobbmarknaden. Böckerna kommer att publiceras i två olika versioner för den svenska respektive den globala marknaden. Först ut är titeln Consulting in the Gig Economy – How to get great gigs!

Artiklar och pressklipp

Publikationer på uppdrag

Flyktingsituationen ur ett fastighetsperspektivErfarenheter från hösten/vintern 2015. Författare: Marianne Olsson.

Kommunerna och landstingen har visat stort engagemang och lösningsorientering i hanteringen av det ökade flyktingmottagandet hösten och vintern 2015. Genom bl.a. väl inventerade fastighetsbestånd har fastighetsorganisationerna snabbt kunnat möta det ökade behovet av sovplatser.

Marianne Olsson har även skrivit för Bonniers ledarskapshandböcker, varit chefredaktör för tidningen Konsult 2010-2011 samt var med och startade Manpowers kundtidning för att öka kundkontakt och bidra ökad försäljning inom koncernen 2002-2003.