Här besvarar vi dina frågor!

Om du saknar svar på något får du gärna kontakta oss via formuläret nedan så fyller vi på med information till er författare.

  • Vad är en e-bok? En e-bok kan du läsa i olika appar och på läsplattor. Det vanligaste formatet är ”epub” och på vårt förlag producerar vi böcker i flödande format som anpassar sig till läsaren du har valt. Det är samma funktion som en responsiv webbplats.
  • Hur skiljer ni er från andra förlag? Vi har fokus på digital utgivning och hjälper dig med hela eller delar av bokresan från att bygga böckerna till att distribuera till e-handeln samt stötta med PR.
  • Hur kan jag nå ut med min bok? Vi samarbetar med e-handeln och din bok kommer att finnas till försäljning bl.a. på Bokus, Adlibris m.fl. och kunna lånas på bibliotek.
  • Vad kostar det att ge ut en e-bok via er? Vi anpassar till er. Antingen står vi för produktionen och behåller merparten och royaltyn eller så är du med och finansierar för att behålla det mesta av försäljningen själv. Priser varierar beroende på om omfattning av manus samt vilket stöd du behöver med din bok. Välkommen med en förfrågan!

  • Hur funkar bokbranschen? När det gäller böcker tjänar man mest på allt som händer ”runtomkring”: det handlar om personligt varumärke där boken blir ditt bästa visitkort som lyfter fram dig och din expertis. Med ett starkare varumärke kan du förhandla dig till högre lön på jobbet eller ta bättre betalt som giggare eller konsult. Möjligheten att föreläsa är också en spännande inkomst- eller intäktsmöjlighet för dig som författare. Se bild nedan.
  • Vad kan jag få hjälp med? Vi kan stötta dig i hela eller delar av processen beroende på hur mycket du redan gjort själv. Du kanske redan har designat ett omslag? Om inte så har vi grafiker som hjälper till med det till med det till ett rimligt pris. Som egenutgivare kan du satsa lite eller mycket i början av produktionen. PR är en viktig del av arbetet och som författare hos oss ingår alltid utskick av ett pressmeddelande via MyNewsdesk som når ut till alla journalister inom ditt område. Utöver det kan vi även stötta dig med en en digital strategi.

  • Hur kan jag marknadsföra min bok? Som egenutgivare ligger den största delen av marknadsföringsinsatsen på dig. Som författare hos oss ingår alltid utskick av ett pressmeddelande via MyNewsdesk i samband med lanseringen av din titel. Utöver det kan vi även stötta dig med en en digital strategi. Det är viktigt att fortsätta jobba med boken och skapa uppmärksamhet för den och ditt ämne. Vi brukar säga att 80% av jobbet återstår när boken är klar och nu är det upp till bevis att fortsätta hålla intresset uppe genom att kommunicera på sociala medier, arrangera event och föreläsningar, skriva artiklar med mera.

 

Välkommen med din fråga!