Hoppas vi ses i Almedalen i år!

Program och paneler kommer att uppdateras under våren 2020. Hoppas vi ses där!

Det populära minglet med spännande paneler kommer igen 2020: Save the date 2020 torsdagen den 2 juli kl.16.00-18.45.

Tills dess lite bilder från FEI, Vectura och Kinbergs Plats 3 i Visby.

Företagsekonomiska Institutet (FEI):

Program FEI:s trädgård Tunnbindaregatan 7. Måndag, 1 juli 10:30 – 11:15 Nya på bostadsmarknaden – nyckeln till att lösa hela flyttkedjan? Arrangör: FEI Företagsekonomiska Institutet, Fastighetsmäklarförbundet 11:30 – 12:15 Facket, individen, globaliseringen – hur sjutton går det här ihop? Arrangör: FEI Företagsekonomiska Institutet, Civilekonomerna. 14:00 – 14:45 Vilka samverkansmodeller fungerar för livslångt lärande genom högre utbildning i hela landet? Arrangör: FEI Företagsekonomiska Institutet, Campus Västervik, Högskolan Väst. 15:00 – 15:45 Hur mycket ska arbetsmarknadens behov styra högskolornas utbud? Arrangör: FEI Företagsekonomiska Institutet, Högskolan Väst.

Vectura Fastigheter

Framtidens bostäder för äldre i Sveriges kommuner – med fokus på hållbarhet och flexibilitet
Dag: Tisdag 2 juli 2019 14.40-14.20

Vilka krav ställs på framtidens bostäder för äldre med tanke på social och ekonomisk hållbarhet? Våra senaste projekt med passivhus, integrerade samhällsfastigheter och våra boendekoncept präglas av hållbarhet och flexibilitet. Vi vill berätta mer om vårt arbete med samhällsfastigheter och diskutera utmaningarna i äldreboendefrågorna tillsammans med panelen.

Vectura Fastigheter vill bidra till samhället i stort där vi har möjlighet att påverka och göra skillnad genom eget arbete, samarbete med kommuner, organisationer och genom att stödja forskning och utveckling. Vi arbetar långsiktigt för att skapa attraktiva miljöer och mötesplatser som bidrar till en god livsmiljö. Vi satsar på samhällsfastigheter och söker aktivt innovativa och alternativa lösningar som kan bidra till hållbara sociala, etiska, miljömässiga och ekonomiska lösningar över tid.

Paneldeltagare: Anders Johansson (KSO, Mönsterås), Ingrid Westman (grundare Friendly Building), Barbro Westerholm (talesperson i äldrefrågor, Liberalerna), Susanne Ekblom (VD, Vectura Fastigheter), Thomas Eriksson (grundare TEA arkitekter). Moderator: Marianne Olsson

Stort tack till publiken, paneldeltagarna och personalen på Kinbergs Plats 3.

Stort tack till er som kom och lyssande på panelerna på Kinbergs Plats 3 torsdagen den 4 juli då vi pratade om politik, Almedalens utveckling, AI, entreprenörskap samt gig-ekonomi. Vi vill särskilt tacka alla experter som delade kunskap och insikter i paneler samt bidrog till ett intressant samtal på scen samt all trevlig personal som servade med god mat och dryck under minglet.

Håll gärna kontakten

Hoppas vi får anledning att ses igen i Almedalen eller på andra mötesplatser under året.

  • För frågor om program samt panel vänligen kontakta moderator Marianne Olsson marianne.olsson@insideM.se.
  • För frågor om trädgården vänligen kontakta Staffan Kjällman info@kinbergsplats3.se.

Om oss:
Marianne Olsson på www.konsultboken.se driver konsultbolag, digitalt förlag samt föreläser om försäljning, konsultbranschen och gig-ekonomi. Under Almedalsveckan ser ni Marianne i rollen som moderator och expert.
Staffan Kjällman är mångårig företagare på Gotland med fokus på unika event och fastighetsförvaltning. Kinbergs Plats 3 har funnits i familjens ägo i generationer. Här skapas möten att minnas: www.kinbergsplats3.se.

Glad sommar och på återhörande!

Vänligen,

Staffan Kjällman och Marianne Olsson

Mingel & två spännande paneler på Kinbergs Plats 3 arrangerat i samarbete med Marianne Olsson, Konsultboken.se torsdagen 4/7 kl. 16.00-18.45

Varmt välkomna på mingel med Visbys vackraste utsikt. Hör av er till Marianne Olsson för inbjudan.
Datum: Torsdag den 4 juli kl. 16.00-18.45. Adress: Trädgården på Kinbergs Plats 3. Moderator: Marianne Olsson.

Vi minglar i trädgården och två spännande paneler kommer att kommentera veckan både utifrån ett lokalt och globalt perspektiv. Möjlighet att bidra till innehållet genom co-creation så hör gärna av er med nyheter eller inspel till Marianne Olsson, som kommer att vara moderator. Det bjuds på enklare förtäring samt drinkbiljett. Mer info om mötesplatsen: Kinbergs Plats 3 (spana gärna in filmen!).

Panel 1: Omvärldsanalys, politisk diskussion & Almedalen hela veckan

I den första panelen inleder vi med spaningar från journalister, proffstyckare och politiska redaktörer. Halva veckan har gått, men de intressantaste talen återstår (se lista nedan). Vi kommer även få höra om hur man mäter och följer upp arrangörernas kommunikation från en av Sveriges mätexperter. Därefter diskuteras Almedalsveckans utveckling med mångåriga arrangörer, Almedalsveteraner och Region Gotlands egna Mia Stuhre som ansvarar för Almedalsveckan . Hur gör vi det bra för både arrangörer och besökare samt hur vi får det att leva hela veckan?

  • Panel meddelas inför 2020
  • Marianne Olsson, moderator och arrangör, Konsultboken.se

Panel 2: Entreprenörskap, gig-ekonomi & AI i Almedalen

I den andra panelen inleder vi med spaningar från näringslivet på tema trender och omvärld. Hur påverkas vi av gig-ekonomini? Varför måste företagen lära sig bygga moderna organisationer? Vilken roll kommer AI att ha nu och i framtiden? Vår tunga panel kommenterar. Vad betyder Almedalsveckan för näringen på Gotland? Hur kan alla aktörer i ekosystemet hjälpas åt för att producera professionella event samt hålla aktiviteten uppe veckan ut så att det blir bra för arrangörer, politiken och besökare?

  • Panel meddelas inför 2020
  • Marianne Olsson, moderator och arrangör, Konsultboken.se

Anmälan:
För inbjudan vänligen kontakta Marianne Olsson marianne.olsson@insideM.se.
För frågor om trädgården: Staffan Kjällman info@kinbergsplats3.se.

www.kinbergsplats3.se (spana gärna in filmen!).

Facebook event: (länk kommer 2020)

OBS! Save the date 2020 torsdagen den 2 juli kl.16.00-18.45.

 

 

 

Välkommen med din förfrågan