Moderator: Marianne Olsson

Almedalsveckan Play lanseras 2021

På grund av Covid kommer Almedalsveckan att bli digital 2021 och genomföras i ett mindre format. Årets Almedalsvecka blir ett i huvudsak digitalt arrangemang under fyra dagar. För att anpassa Almedalsveckan utifrån den pågående pandemin så blir det i år ett fyradagars digitalt arrangemang 4-7 juli. Nu pågår en dialog kring hur partierna kommer att dela dagar, samt hur partiledartalen ska genomföras på bästa sätt.

Vill du veta mer? www.almedalsveckan.info

Anmäl dig till informationsmöte om hur du kan delta i  ”Almedalsveckan Play” tisdagen den 16 mars kl 13.30-15.00. Mötet sker via Zoom och du får en länk till sändningen innan mötet drar igång.

 

 

Nedan kan du ta del av tidigare kommunicerad information om paneler, evenemang och mingel 2019-2020:

Intressanta paneler på Kinbergs Plats 3 torsdagen den 2 juli 2020

Hoppas vi ses för att mingla, dela kunskap och njuta av utsikten över en bit mat!
Det populära minglet med spännande paneler kommer igen 2020: Save the date 2020 torsdagen den 2 juli kl.16.00-18.45.

Varmt välkomna på mingel med Visbys vackraste utsikt.
Datum: Torsdag den 2 juli kl. 16.00-18.45. Adress: Trädgården på Kinbergs Plats 3. Moderator: Marianne Olsson, medarrangör tillsammans med Kinbergs Plats 3.

Vi minglar i trädgården och två spännande paneler kommer att kommentera veckan både utifrån ett lokalt och globalt perspektiv. Möjlighet att bidra till innehållet genom co-creation så hör gärna av er med nyheter eller inspel till Marianne Olsson, som kommer att vara moderator. Det bjuds på enklare förtäring samt drinkbiljett. Mer info om mötesplatsen: Kinbergs Plats 3 (spana gärna in filmen!).

 

Staffan Kjällman, Kinbergs Plats 3 & Marianne Olsson, Konsultboken

Panel 1: Entreprenörskap, gig-ekonomi, innovation & AI i Almedalen 16.30-17.15

I den första panelen inleder vi med spaningar från näringslivet på tema trender och omvärld. Hur påverkas vi av gig-ekonomini? Varför måste företagen lära sig bygga moderna organisationer? Vilken roll kommer AI att ha nu och i framtiden? Vår tunga panel kommenterar. Vad betyder Almedalsveckan för näringen på Gotland? Hur kan alla aktörer i ekosystemet hjälpas åt för att producera professionella event samt hålla aktiviteten uppe veckan ut så att det blir bra för arrangörer, politiken och besökare?

 • Lars Wiigh, EU-ansvarig och affärsutvecklingschef på IBM Norden & ordförande i Näringsdepartementets arbetsgrupp för innovation och samverkan
 • Claes Persson, entreprenör & grundare Gee & Gigger, styrelseledamot Sharing Economy UK
 • Caroline Ortmark, vd & grundare The Line
 • Tobias Porserud, AppJobs Institute
 • Representant företagarna/näringsliv, Region Gotland
 • Marianne Olsson, moderator och arrangör, Konsultboken.se

Panel 2: Omvärldsanalys, politisk diskussion & Almedalen ”hela veckan” 17.30-18.15

I den andra panelen inleder vi med spaningar från journalister, proffstyckare och politiska redaktörer. Halva veckan har gått, men de intressantaste talen återstår (se lista nedan). Därefter diskuteras Almedalsveckans utveckling med mångåriga arrangörer, Almedalsveteraner och Region Gotlands egna Mia Stuhre som ansvarar för Almedalsveckan. Hur gör vi det bra för både arrangörer och besökare samt hur vi får det att leva hela veckan?

 • Stig-Björn Ljunggren, statsvetare (S) & politisk chefredaktör Sydöstran
 • Brit Stakston, mediestrateg, Stakston
 • Mia Stuhre, Projektledare Almedalsveckan, Region Gotland
 • Peter Lindvall, Regiondirektör, Region Gotland
 • Staffan Kjällman, arrangör Kinbergs Plats 3
 • Marianne Olsson, moderator och arrangör, Konsultboken.se

 

Anmälan:

Vänligen anmäl er via nedanstående formulär. Personlig anmälan behövs på grund alkohollagen där alla större evenemang kräver gästlista. Evenemanget finns ej med i det officiella programmet pga detta.

Vi har även ett FB-event där ni kan se flera som anmält sig samt sprida inbjudan i ditt nätverk (Facebook).

 

Anmälningsformulär 

Anmäl er genom att fylla i följande formulär: Anmälan.

Välkomna önskar Staffan Kjällman och Marianne Olsson

 

 

 

Bilder från 2019

 

 

 

 

 

 

Varmt välkomna på mingel med Visbys vackraste utsikt.
Datum: Torsdag den 2 juli kl. 16.00-18.45. Adress: Trädgården på Kinbergs Plats 3. Moderator: Marianne Olsson.

Vi minglar i trädgården och två spännande paneler kommer att kommentera veckan både utifrån ett lokalt och globalt perspektiv. Möjlighet att bidra till innehållet genom co-creation så hör gärna av er med nyheter eller inspel till Marianne Olsson, som kommer att vara moderator. Det bjuds på enklare förtäring samt drinkbiljett. Mer info om mötesplatsen: Kinbergs Plats 3 (spana gärna in filmen!).

Om oss:
Marianne Olsson på www.konsultboken.se driver konsultbolag, digitalt förlag samt föreläser om försäljning, konsultbranschen och gig-ekonomi. Under Almedalsveckan ser ni Marianne i rollen som moderator och expert.
Staffan Kjällman är mångårig företagare på Gotland med fokus på unika event och fastighetsförvaltning. Kinbergs Plats 3 har funnits i familjens ägo i generationer. Här skapas möten att minnas: www.kinbergsplats3.se.

Välkomna!

Vänligen,

Staffan Kjällman och Marianne Olsson