Intervjuer med intressanta författare

Här kommer vi att presentera ett antal intervjuer med aktuella författare.

Romanförlaget intervjuar Charlotta von Zweigbergk, som är aktuell med nya romanen Djävulsnyckeln. 

Från bokreleasen av Djävulsnyckeln

1) Varför har du skrivit boken?
2) Vem hoppas du ska läsa?
3) Har du något boktips till hängmattan?

1) För att Djävulsnyckeln fyller ett tomrum. Det skrivs inte mycket om emotionell misshandel i parförhållanden. Sedan hoppas jag att det är en underhållande relationsroman.
2) Alla! Jag tror att många känner igen sig i Minnas våndor men kanske också i Kennys tillknäppthet. Flera lär också ha vänner som sitter fast i ett tröstlöst förhållande precis som Minna, kanske får man i boken en förklaring till varför hon har så svårt att gå.
3) Blodmål av Peter Stjernström, eller någon av hans tidigare böcker. Riktiga sommarrysare som är så intelligent skrivna att de känns verkliga.

Om författaren:

Charlotta von Zweigbergk, född 17 september 1960 i Stockholm, är en svensk journalist och författare, som skriver inom olika genrer. Djävulsnyckeln är ett tajt relationsdrama med hög igenkänningsfaktor för många och det är hennes sjuttonde bok. Hon har även skrivit boken Fattigfällan som handlar om en kvinna i Stockholm som faller igenom alla skyddsnät när hon blir sjuk, trots att hon kommer från medelklassen, är utbildad och driver ett eget företag. Fattigfällan nominerades till Augustpriset i kategorin för fackböcker år 2016. Mer på wiki.

 

Marianne Olsson från Romanförlaget intervjuar Anne Liljeroth, som är aktuell med nya romanen Ett rent samvete.

Från bokreleasen av Ett rent samvete

1) Varför har du skrivit boken?
2) Vem hoppas du ska läsa?
3) Har du något boktips till hängmattan?

1) Ett rent samvete är en fristående uppföljare till Ett rent helvete där läsaren får fortsätta följa Danuta och hennes förmåga att känna av stämningarna i de hem där hon städar. Jag har älskat att skriva om Danuta, jag vill visa att vanliga människor, med vanliga yrken kan vara både spännande och engagerande.
2) Alla. De problem som Danuta och hennes kunder ställs inför är på något sätt universella. Relationer är svårt och jag tror alla kan känna igen sig i att ha stunder av tvivel eller ställas inför situationer som man minst anat eller till och med en kris.
3) Läser just nu Sofie Oksanens Hundparken, fantastisk. Vill man läsa något lite lättsammare rekommenderar jag något av Caroline Säfstrand. Klubben för lyckliga slut, till exempel.

Om författaren:

Anne Liljeroth debuterade 2013 och har sedan dess gett ut sju romaner. Alla snuddar vid frågor om psykisk hälsa och relationer, något som fascinerar henne och som hon gärna utforskar. Mest uppmärksamhet har boken Jag kan inte sluta gråta (2019) fått, som hyllades för sitt sätt att ge en röst åt människor som drabbats av utmattning. Anne är född 1963 i Skara, men bor sedan länge i Stockholm. Hennes erfarenheter från arbetslivet, av personlig utveckling, utbildning, ledarskap, varumärkesarbete och kommunikation är alla källor jag kan ösa ur i sitt författarskap. Läs gärna mer om Annes böcker på: www.anneliljeroth.se/ Anne delar även sina egna tips om PR för författare, där hon är en av flera etablerade författare, som intervjuats i hur man når ut med sina böcker: www.smartpr.se.