Marianne Olsson citeras i krönika om gig-ekonomin i Bulletin
Krönika av Nina Lekander: Vem har råd med arbetarmoral i delningsekonomin?
Saxat ur artikeln:
Jag har kommunicerat lite med Marianne Olsson, strategikonsult och författare med gigexpertis. Hon intervjuas i Dagens industri (28/7 -19) med anledning av hennes bok Konsultboken: Guiden till att lyckas! Marianne Olsson säger att ”Företagen måste inse att gigekonomin är här för att stanna och att de måste börja ta in personal på andra sätt. Vågar man inte tänka nytt riskerar man istället att bli omsprungna av mindre företag och start-ups som gör det.”
I samma artikel framhåller Stefan Westerberg, ekonom vid Stockholms Handelskammare, att yngre arbetstagare har ”andra krav på sitt arbetsliv än tidigare generationer”.
”Det är en tydlig trend att smarta, nystartade bolag ’giggifierar’ sig, och på det sättet får tydliga konkurrensfördelar”, understryker Marianne Olsson i Civilekonomen (16/11 -19). På driva-eget.se säger hon: ”Att anlita konsulter är ett smart sätt för dig som småföretagare att växa och samtidigt minska risk och utsatthet. Det är värt att betala lite mer för en konsult med exakt rätt profil för det aktuella behovet än att binda upp sig genom att anställa när kompetensbehovet kan förändras under resans gång.”
Det verkar alltså som om gig- och delningsekonomin rymmer olika skikt: för cykelbudet och civilekonomen betyder ”flexibilitet och frihet” olika saker när det kommer till timlön och trygghet.
Läs hela artikeln på Bulletin.