Har du drömt om att skriva en roman?

Deckare, fantasy eller boken om ditt spännande liv? På Romanförlaget jobbar vi utifrån ett digitalt arbetssätt med snabbhet och hållbarhet i fokus. Först gör vi en e-bok och därefter kanske utgivning med print on demand (POD). Med e-boken når du ut på ett smart sätt där boken är portabel och responsiv ungefär som en hemsida anpassar sig oavsett om du surfar på mobilen, läsplattan eller datorn. Det blir skräddarsytt för läsaren på bästa sätt.

Vi samarbetar även med ljudboksproducenter som har professionella inläsare anpassade till din genre och erbjuder våra författare bästa pris genom www.voicetome.com. Hör gärna av dig med frågor om din kommande bok och hur den kan nå läsarna på bästa sätt. Om du vill ha kampanjkod till att läsa in din ljudbok är du välkommen att mejla eller använda formuläret nedan.

Förlaget planerar att ge ut en ungdomsserie med flera olika författare. Hör gärna av dig om du vill bli en av dem! Presentera dig och din bokidé med en synopsis (se längre ner på denna sida vilka frågor som behöver besvaras).

En synopsis ska innehålla och besvara följande rubriker:

  • Bakgrund: Varför skriver du boken? Vad vill du uppnå? Det kan vara att sprida kunskap eller bygga personligt varumärke.
  • Arbetsnamn: Vad är din arbetstitel? Kan målgruppen finnas med i namnet? Har du funderat på hur omslaget ska se ut?
  • Bokens unika anslag: vad gör din berättelse unik eller bättre än andra liknande i din genre?
  • Målgrupper: Vilka ska läsa din bok? Vad driver dem att köpa boken?
  • Omfattning och innehåll: Gör en preliminär kapitelförteckning som ger en övergripande bild över boken.

Om Romanförlaget

Romanförlaget är en del av Konsultföretaget insideM AB, som varit verksamt sedan 2001. Romanförlaget är systerförlag till Konsultboken Publishing. Marianne Olsson, som själv skrivit flera böcker, är förläggare och vd.

Välkommen med din förfrågan